Het automerken nest

Kendra is een nakomeling uit het nest van Birke en Bauke v. 't Vaeerste Hoekske. Al snel nadat Kendra, roepnaam Tesla bij haar nieuwe eigenaren was, kwam de vraag of het zinvol voor het ras zou zijn om met haar een nestje te fokken. En of ik dat wilde doen, want voor hun was dit niet mogelijk. Na enig nadenken heb ik hiermee ingestemd.

Op 18 januari 2018 is Tesla gedekt door Sake (roepnaam Joppe). Beide honden hebben foklijnen achter zich die kunnen bijdragen aan het ras. Van vaders kant zit Franka Amy v.d. Eenhoornleijn in de stamboom. Zij is het teefje waarmee onze fokkerij is begonnen. Ook is er een kans op bruine pups. In beide lijnen zitten bruinverervende honden.

Op 21 maart zijn er 9 pups geboren, 4 reuen en 5 tefjes. Helaas hebben 1 teefje en 1 reutje het niet gehaald. Ook zijn er geen bruine pups geboren. Wel werd na 2 weken duidelijk dat 1 van de pups een driekleur is.Volgens de rasstandaard is dit en niet erkende kleur en mag er binnen de vereniging niet mee gefokt worden. De overige 7 pups groeien goed. We zijn nu bezig om de pups over te zetten op vast voer en dat gaat goed.

De eigenaren van Tesla zijn autoliefhebbers en de pups krijgen allemaal een stamboomnaam van een automerk. Voor de reuen Morgan, Morris en Tucker. Voor de teven Bentley, Daytona, Elica en Infiniti.