Franka Amy van de Eenhoornleijn

Amy is geboren op 16 mei 1999 in Bovenkarspel. Ze komt uit een nest van 7 pups. De verwachting is dat Amy een blauwschimmel Stabij zou worden en voor een deel is ze dat ook geworden. Met Amy ben ik van pup af aan al bezig geweest met Obedience en later zweetwerk. Amy is erg gevoelig voor geluid en kan ook slecht tegen het schieten. De jacht en jachtproeven kan ik daarom niet met haar doen. In het zweetwerk is het resultaat zeer wisselend. De ene keer loopt ze het spoor goed en de andere keer gaat het zeer moeizaam. Ook is er geen verschil in gedrag en houding te zien of ze wel of niet op het spoor zit. Dat maakt het voor mij extra moeilijk. Na een paar jaar ben ik met haar gestopt. Ik heb met haar geen zweetwerkproeven gelopen.

In de Obedience zijn we ook niet erg ver gekomen. Het is voor mij een te technische sport. Ik heb een paar wedstrijden gelopen in de pre-beginners, maar ook daar geen resultaten behaald. Amy heeft niet zo veel werklust als ik gehoopt had. Ze heeft ook een gematigd temperament. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Inmiddels is ze bijna 14 jaar en nog steeds goed gezond. Ze gaat nog steeds mee op de dagelijkse wandeling. Ook dan bepaalt ze helemaal haar eigen tempo. Voor iets lekkers wil ze wel een stapje harder lopen. Amy geniet nu van een huis, tuin en keuken leven.

Met Amy hebben we voor het eerst een nestje gefokt onder de kennelnaam ‘of the Dutch Working Class’.

Amy heeft 1 nestje gehad van 9 pups met Spike. Eén teefje is verder gegaan in de fokkerij en nakomelingen van dit teefje zijn nog steeds in de fokkerij aanwezig.

 

Op 24 mei 2013 wordt Amy acuut ziek en rest ons niets anders dan haar in te laten slapen. Ze is dan 14 jaar.